טבילה במקווה לגבר, טהרה וכדומה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/15 22:40 טז בניסן התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

קראתי היום במהלך שיטוט באינטרנט שאסור לגבר שנטמא בטומאת נידה (נגע באישה בשבוע שאחרי מחזור, לפי מה שהבנתי) להניח תפילין ועוד פעולות.

אזי, אני לא שומר נגיעה (לא נוגע בכללי, כי פשוט אין סיבה למה, אבל לא נמנע. נגיד אולי חיבוק שניים בשבוע של שלום ולהתראות וחיבוק ונשיקה עם קרובות משפחה וכזה..).

עכשיו, אני מניח שמן הסתם נגעתי מתישהו באישה בשבוע שאחרי שהיתה במחזור.. גם הבנתי שמותר לגעת במסגרת שמירת נגיעה אם זה פשוט כחלק מפעולה יום יומית או הגשת עזרה (כמו העברת מטבעות או עזרה לעבור נחל בטיול..).

אז, אשמח אם תעזור לי לעשות סדר בדברים..

מזה נידה בדיוק?

טומאת נידה מטמאת גם חפצים וכן הלאה? אם כן, איך אמורים להתנהל ביום יום בשוטף?

האם אסור לי להניח תפילין אם נטמאתי בנידה (בכך שנגעתי במישהי בשבוע שלאחר שהיתה במחזור)? האם יש עוד פעולות אסורות, ואילו? אני צריך ללכת לטבול במקווה?

יש לגבר חובה לטבול במקווה?

איך טובלים בכלל במקווה?

האם לשמירת נגיעה יש טעם גם של טומאה כלשהי (נידה נניח) או שרק כגדר לשמירה מפני עבירות?

תודה, וחג פסח שמח :)

יניב

תשובה

שלום וברכה

איני חושב שמצאת מקור כלשהו שאוסר על גבר שנטמא בטומאת נידה – במגע או אפילו חס ושלום בביאה – להניח תפילין או לקיים מצוות אחרות בכלל.
יש להבחין בין שני דברים שונים – העובדה שאתה לא נשמר מנגיעה באישה אינה טובה, והיא צריכה תיקון. אולם היא לא אוסרת עליך לקיים מצווה, ואין אומרים לאדם שחוטא בדבר אחד שלא יקיים דברים אחרים.

כל טוב