שבת עם גוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 12:30 טז בניסן התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש לי סבתא שהיא לא יהודייה מצד אמא שלי ואמא שלי עברה תהליך גיור

עכשיו אני בשבת נוהגת לנשקת לאימי,וסבתי מצד אבי את היד בברכת שבת שלום ואני לא יכולה לפגוע בסבתא שלי ולכן אני גם מנשקת לה את היד ואומרת לה שבת שלום אז..שאלתי היא כזאת :

האם זה בסדר מה שאני עושה?חשוב לציין שסבתי מאוד מכבדת את היהדות ובכלל לא מאמינה בדת שלה...היא איתנו בכל החגים..בילדותה שמו עליה צלב והיא לא יכלה להנמע....היא משתדלת לשמור חלק מהחגים ומכבדת אותנו ...

אז מה עלי לעשות כדי לא לפגוע בא??

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מה שאת עושה זה בסדר גמור.
אנחנו צריכים להיות הגונים ומתחשבים בכל אדם.
את יכולה לנשק את היד לסבתך הגויה, סוף כל סוף הסבתא הביאה את אמך לעולם, טיפלה בה וגדלה אותה.
יש מקום לאהוב אותה שלא להיות כפויי טובה על מה שהיא העניקה לאמך.
עליך לעשות הכל כדי לא לפגוע בה.
עייני
http://ph.yhb.org.il/09-01-23/