איך אני יודע מתי נכנסת השבת?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 11:22 טז בניסן התשעה

שאלה

אני נמצא בצפון נורוגיה במקום שהשמש לא שוקעת.כל ה-24 שעות יש שמש בשמיים.

איך אני יודע מתי נכנסת השבת?

אני הולך לפי הרב עובדיה זצ"ל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ציטוט מדברים שמצאתי בנושא
בעיקרון בזמן שאין צאת כוכבים (כלומר אין חושך מוחלט), כניסת השבת היא עפ"י זמן קבוע שמוחלט ע"י הקהילה המקומית. (כשהייתי בשטוקהולם זה היה קבוע ב-19:30). לעומת זאת צאת השבת היא תמיד ביום ראשון בבוקר, כלומר הולכים לישון במוצ"ש בלי להוציא שבת (אלא אם כן יש לכן כוח לחכות לזריחה) ועושים הבדלה ביום ראשון בבוקר לפני התפילה.

כמו כן יש אתר חב"ד עולמי על פי המקום שלכם
אפשר גם לפנות לבית חב"ד המקומי
http://www.he.chabad.org/calendar/location_cdo/AID