סרטים!!!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 10:03 טז בניסן התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אני ברוך השם נמצאת במצב שאני משתדלת לא לראות סדרות או סרטים לא צנועים. ולפני כמה ימים נכנסתי לסדרה שיש בה קטעים לא כל כך צנועים..

אבל זה לא בכל הסדרה ואני באמת רוצה לדעת האם להפסיק בגלל שזה לא צנוע או להמשיך ולדלג על הקטעים זה באמת ממש קשה בשבילי...

כי הפסקתי הרבה סדרות בגלל שהם היו לא צנועות.

תודה מראש..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קשה להשיב באופן מדויק מפני שאני לא יכול לדעת מה זה 'לא כל כך צנוע' אצלך.
קשה גם לדעת האם לנפש שלך לא קורה כלום כשאת מדלגת? או שאת רואה התחלה של משהו לא צנוע?
ואיך את יודעת מתי מסתיים הקטע שלא צנוע?

יש גם צד שני: אולי צריך לוותר על הדרישה האמתית שלא לראות סדרות כאלה, מפני שבסוף תשברי ותחזרי לראות דברים עוד פחות צנועים...

אני מציע לך, כשאת מתפתה לצפות, לחשוב על דברים מעניינים אחרים שאת יכולה לעשות.

אם את מרגישה שקשה לך מאוד לוותר - תצפי בדרך הכי נקיה שאת יכולה (אפשר להסתיר בכף היד אזור מסויים במסך...).
בסיום הצפיה תשאלי את עצמך מה קורה לנפש הטהורה שלך. האם הצפיה הזיקה לה או לא הזיקה לה.
תשאלי את עצמך האם הצפיה מוסיפה לך כלים וכוחות בקדושה או להיפך.
לפי המסקנות שלך תדעי מה לעשות בהמשך.