תספורת בספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 01:40 טז בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני קצת מתרגש כשאני רושם לך ..

אני בן 15 שומר שבת ומצוות כבר שנתיים וחצי , ורציתי לשאול אותך על תספורת בספירת העומר .

לפי הבנתי ספירת העומר החלה שלשום , וביום שישי לפני כניסת שבת וחג סיפרתי את עצמי .

לא היה לי כל כך זמן השקיע אז עשיתי מה שאני יכול . והעירו לי על זה וכו' וכו' .

אז רציתי רק לתקן את זה אפילו בעצמי,כבוד הרב האם מותר לי ?

בנוסף הבנתי שיש אפשרות של שמירת 33 ימי אבלות רצופים לא משנה אם זה בתחילת הספירה או בסופה(http://ph.yhb.org.il/05-03-02/)

האם זה נכון כבוד הרב ?

תודה רבה וחג פסח שמח וכשר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש איסור על גילוח ותספורת בחול המועד, בלי קשר לספירת העומר. כך גם בחול המועד סוכות אסור להסתפר ולהתגלח.
מאחרי פסח מתחילה ברצף ספירת העומר.
יש אשכנזים שמתחילים בר"ח אייר. כל אחד צריך לנהוג לפי העדה שלו. לא לפי מה שמתאים לו אישית.
התאריך הקרוב ביותר שתוכל להסתפר הוא חג העצמאות.

חג שמח