בר בחול המועד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 00:58 טז בניסן התשעה

שאלה

לרב שלום !

רציתי לדעת האם מותר ללכת לבר מסעדה , כאשר הם אומרים שהתפריט כשר לפסח . אינני מתכוונת לאכול או לשתות , אלא רק לשבת במקום .

האם מותר לשהות במקום כזה ?

תודה רבה מראש וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד הכשרות לפסח מותר סתם לשהות בכל מקום. גם בפארק או גן שאנו יושבים בו, עלולים להיות אנשים אחרים שאוכלים שם חמץ...

יש מקום להימנע משהיה במקומות כאלו בגלל שיקול של 'מראית עין' - מישהו שמכיר אותך או רואה שאת דתיה ויושבת שם, עלול לטעות שהמקום כשר ולאכול שם.
זה לא קשור רק לפסח אלא לכל מקום שאינו כשר.