לברך על ספירת העומר נשואה לספרדי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 00:28 טז בניסן התשעה

שאלה

שלום רב

אני אשכנזיה הנשואה ב"ה לספרדי.

רציתי לדעת האם מותר לי לספור ספירת העומר בברכה.

אני רוצה לציין שזו מצווה שמאוד אהובה עלי ולפי הזכור לי תמיד הצלחתי לסיים את הספירה בברכה עד שבועות.

אך גיליתי שעל פי הרב עובדיה יוסף זו ברכה לבטלה לנשים.

האם בכל זאת מותר לי לברך??? (זה שאלה שגם מטרידה אותי בברכה על 4 מינים שבביתי נהגתי לברך עליהם.)

לבעלי אין בעיה שאנהג בברכה זאת כפי שנהגתי בביתי אך הייתי רוצה לדעת את דעת ההלכה למקרה שלי.

אודה לתשובתך

תודה מראש ומועדים לשמחה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את יכולה לברך על המצוות (ספירת העומר; לולב וכיו"ב) בוודאי עם בעלך מסכים לכך. עניין המנהג האחד שנוהגים בנישואים בין אשכנזיה וספרדי (ולהיפך) נוגע לדברים הנוהגים ביחד כמשפחה. אבל באשר לעבודת ד' האישית אפשר לכתחילה שכל אחד ישאר בנוסח שלו.
"רשאי הבעל למחול לה, ומעשים בכל יום שהבעל מוחל לאשתו שתמשיך להתפלל בנוסח שהיא רגילה בו..."
זהו ציטוט של דברי הרב רבי זלמן נחמיה גולדברג
מתוך תשובה של הרב שרלו

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=82081

כמו כן יש רבנים ספרדים רבים שמתירים לבנות ספרד לברך על המצוות.

מתוך פניני הלכה
http://ph.yhb.org.il/03-02-08/
הערה 9