השתתפות בחתונה ספק רפורמית בספירת העומר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/04/15 22:10 טו בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזר בתשובה ממשפחה שחלקה חילוני מאוד וחלקה דתי מאוד. לצד הדתי יש הרבה שמחות וחתונות לצד החילוני כמעט ואין. הצד הדתי שייך לאבא שלי והצד החילוני לאמא שלי כך שתמיד השמחות מצד האבא. במהלך ספירת העומר (שבוע לאחר יום העצמאות) יש חתונה לצד החילוני של אמא מדובר בחתונה אולי יחידה שתהיה מהצד שלה והיא מתקיימת בספירת העומר. לאמא שלי קשה מאוד עם זה שאולי לא אוכל לבוא למרות שהיא מכבדת את זה אבל אני יודע שזה מאוד כואב לה והדבר עלול לגרום למתחים נוספים בבית(יש מתח מאוד גדול בין אמא שלי לאבא שלי על הרקע הדתי). לאחר בדיקות ראיתי שגם הרבנות לא עעורכת חופות בספירת העומר כלל מה שמעה את החשש לחתונה רפורמית. החתונה נערכת ביום שישי בצהריים כך שארוחת צהריים ראשונה ואז חופה ואז מסיהה. מראש אין לי כוונה להישאר למסיבה בשל ספירת העומר ..

1. האם יהיה מותר להשתתף במצב כזה של מקרה רגיש למרות ספירת העומר?

2. האם ייתכן מצב של חתונה אורתוקדסית רגילה במהלך ספירת העומר?

3. האם זה שזו חתונה רפורמית (אולי) זו בעיה בפני עצמה?

תודה מראש וחג שמח.

תשובה

שלום

אם מדובר בחתונה כדת משה וישראל, מותר להשתתף.
אם מדובר בחתונה של הדת הרפורמית, אין להשתתף בשום פנים ואופן, גם במחיר גבוה כפי שתארת.

בהצלחה