חול המועד פסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/15 21:31 טו בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי היא כזאת :

1. עליתי הקבצה במתמטיקה ואנגלית וחשוה לי נורא להשקיע ולהשלים חומר לימודי עכשיו...וחול המועד..אז אני כולה לכתוב?אחרת אני אצתרך לרדת הקבצה ואני לא רוצה..

2.אחי צריך לחזור מהצבא השבוע ואסור לנו לכבס..האם מותר לנו לכבס לו את הבגדים?

תודה מראש מועדים לשמחה ושבוע טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם בגלל שלא תתרגלי את יורדת הקבצה זה נחשב דבר האבד ואת יכולה לתרגל בחול המועד.
עדיף לכתוב במחשב - אם זה אפשרי (בלי להוציא תדפיס)

מותר רק לכבס בגדים שהוא צריך אותם ללבישה מיד, בימי חול המועד. את שאר הבגדים יכבסו אחרי החג, או שימסור אותם לכביסה בצבא.