מלאכות חול המועד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/04/15 21:29 טו בניסן התשעה

שאלה

שבוע טוב ומועדים לשמחה לכבוד הרב

1)האם מותר לי לשלוח מיילים בחול המועד? שלחתי מייל לרב עם שאלה,האם זה מותר בכלל?

2)האם מותר בחול המועד לשלוח לרב שאלה דרך האתר כמו שאני עושה עכשיו?

3)האם מותר לי בכלל להפעיל בחול המועד פלאפון סמארטפון ולהשתמש בו בחול המועד בתור שעון,מכשיר לשיחות?

4)האם מותר לי בחול המועד להתכתב במייל עם בחורות למטרת היכרות?

5)האם יש בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2,לשאלה 3 ולשאלה 4 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

6)אם כן מה ההבדל? אני אשכנזי

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב מועדים לשמחה ולילה טוב

תשובה

שלום וברכה

מיילים שקשורים למועד - מותר, ומיילים שאינם קשורים למועד - אסור. על כן, שאלות, שיחות בפלאפון וכדו' - מותר; כתיבת מיילים הקשורים לעבודה וכדו' - אסור, אלא אם כן הם חלק מחמש ההיתרים המובאים בתחילת דברי המשנה ברורה, בסימן תקל.

כל טוב