פסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/15 21:21 טו בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב אני חייב את עזרתך

לפני יומיים אמא שלי החליפה את המלחייה בבית עם מלחייה חדשה ובה מלח כשל"פ אני השתמשתי במלחיה זו על חמאה שהיא לא כשרה עוד לפני כניסת פסח יום לפני הערב החג והמלחיה הייתה בשימוש בליל הסדר ואחריו עכשיו הוצאתי אותה למקום אחר....

אני בלחץ שהמלחייה לא כשל"פ כי אולי הידיים שלי היו מלוכלכות בחמאה כשסגרתי\פתחתי את המלחיה אני בלחץ בבקשה תעזור לי!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קח את המלחיה לכיור בשירותים או באמבטיה.
תרוקן אותה מהמלח ותשטוף אותה עם קצת סבון.
תרחץ גם את הידיים באותה הזדמנות.
מעתה המלחיה שוב כשרה לפסח למהדרין.
אחר כך תקח את המלחיה הנקיה, תנגב אותה היטב או שתניח אותה במייבש הכלים הכשרים לפסח.
תנגב גם את הידיים.
לאחר שהיא תהיה יבשה תמלא אותה שוב במלח כשר לפסח.

חג שמח!