עזרה לאדם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/04/15 06:46 יד בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

איך אפשר לעזור לאדם מבוגר שצופה בפריצות בטויזיה ובמחשב?

תודה וחג שמח וכשר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה ננסה להבין את עולמו של המבוגר:
אדם מבוגר חי בתנאים קשים: אין לו כוח, יש לו דאגות רבות, אין לו חברה נעימה וטובה.
כל הקשיים הללו עלולים לדחוף אותו לצפייה בסרטים, כמפלט מכל הקשיים והבדידות.

אסור להתייחס אל המבוגר כאילו הוא ילד, בשום אופן אין להטיף לו מוסר, אסור לאיים עליו או לבטא זילזול כלפיו - כל הגישות השליליות הללו רק יכבידו עליו יותר, ויחמירו את מצבו הרגשי.

צריך לרצות ולהשקיע בעזרה לאיש. חייבים לעשות! לבוא אליו להרבה שעות, להיות אתו ולעשות דברים שמעניינים אותו, כך ממילא לא יהיה עניין בסרטים.
אפשר לחפש עוד מבקרים שיבואו אליו, או תעסוקה שתעניין אותו ותמלא אותו.