על החיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/15 22:34 יג בניסן התשעה

שאלה

למה חיים בעולם הזה?

למה אם בן אדם מבקש מה שימית אותו ה לא מקשיב?

ועוד משהו איך יודעים שה שומע לתפילות? ושה אוהב אותנו  ובכלל לא נבנה בית המקדש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ד' ברא אותנו כדי שנהיה מאושרים בחיים שלנו.
עקר האושר שייך לחיי הרוח = משמעות החיים וטעמם,
חלק קטן של האושר תלוי בחיי החברה = להיות מקובל ומוערך בחברה
רק מיעוטו תלוי בתנאים החומריים = אוכל, כסף, רכוש.
ד' נתן לנו אחריות על החיים שלנו – ההצלחה והכישלון תלויים במידה רבה בנו:
האפשרויות החומריות והחברתיות לא תמיד תלויות בנו,
אבל ההצלחה הרוחנית (כמעט) כולה שלנו.
אדם יכול למצוא דרכים להביא אושר לחיים שלו:
לשפר את תנאי החיים החומריים שלו.
לקיים חיים חברתיים שמוציאים ממנו את כל הטוב שבו.
ברוח שלו, למצוא ערך ומשמעות לחיים.
האמונה והתורה מכוונת לתכליות הללו.
העמל בלימוד וקיום התורה מזכה באושר, ברכה ושמחה.

השאלה שלך:
"למה אם בן אדם מבקש מה' שימית אותו, ה' לא מקשיב" - היא חלק משאלה כללית יותר: מדוע ד' לא תמיד נענה לתפילותינו.
אני מכיר לצערי, אנשים התפללו לחיים וד' לא שמע לתפילתם.
התשובה לכל התמיהות: אנחנו לא יודעים מה באמת טוב לנו. ד' לא נענה לתפילות שלפי ידיעתו לא טובות לנו.
אינני יכול להתעלם מעצם השאלה. אתה, או מישהו קרוב אליך מתפלל שד' ימית אותו, מישהו שרוי בדיכאון ויאוש אני לא יכול להתעלם מכך.
אני מפציר בך לפנות אל רב או אל מטפל רגשי, שיעזור לצאת מהמקום הקשה.

ד' שומע תפילות ואוהב אותנו: אנו למדים זאת מתוך מה שידענו על דרכו של ד', אנו רואים זאת בתאורי התנ"ך, אנו מכירים זאת מתוך דברי חז"ל ומתוך עדויות רבות של חכמי ישראל.

בניין בית המקדש תלוי בנו.
בית המקדש הוא סוף הגאולה והשיא שלה. עלינו לעשות עוד הרבה תיקונים בתוכנו כדי שנזכה לבניין הבית.