משפחה ואהבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/15 22:16 יג בניסן התשעה

שאלה

טוב אז היי,

אני מאומץ למשפחה חילונית ועד לפני שנה לא הייתה לי בעיה. ולפני שנה התחלתי להתעניין יותר בדת ואבא שלי לא ככ מתחבר לדת...

אני מפחד לאיך שההורים שלי יגיבו כי שאמרתי שבאלי חברה דתייה ואבא שלי אמר:" לך תיהיה חרדי" לעומת זאת, לאמא שלי אין ככ בעיה.

הבעיה היחידה היא שאני מאומץ ואני ממש מפחד שאבא שלי ישנא אותי ולא ידאג לי ואפילו בזמן צבא יעיף אותי מהבית אם אני אתחיל להתחזק.האם כדאי לי להתחזק בסתר?

נ.ב

בדת אסור שיהיה יחסיים חד-מיניים נכון?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מציע לעשות דברים כאלה בסתר. אסור שיהיו סודות במשפחה, גם אם הוריך הם מאמצים, הם המשפחה שלך. צריך כבוד הדדי בין כולם. משום כך אין מקום להתחזקות סודית בסתר.

נראה שהאבא החילוני שלך נבהל מהרעיון שאתה תהיה דתי, לכן הוא מתנגד כל כך.
הוא מפחד (בצדק) שאתה תרצה לשמור כשרות ואחר כך לשמור שבת וזה יהפוך לו את הבית...
הפתרון הוא לפתוח אתו את הנושא. לדבר בגלוי על כך, בלי לחץ ובלי איומים.
להגיד לשני ההורים שלך שאתה רוצה להכיר יותר את הדת אבל אתה לא רוצה להרגיז ולכן תעשה כל דבר בתיאום אתם.
תשאל את אביך מה יהיה קשה לו, מה יפריע לו - תודיע לו שכל מה שקשה ומפריע, אתה לא תעשה בבית.
אני בטוח שאם אתה תהיה רציני, אביך בסופו של דבר יאהב ויעריך את מה שאתה עושה.

לבסוף: יחסים חד מיניים אסורים לחלוטין על פי התורה.
גם יחסים עם אישה אסורים לחלוטין עד שמתחתנים.
חיבור בינו לבינה נוצר לראשונה בקשר נישואין שמקיים משפחה של איש ואישה.

בהצלחה!