טבעונות ביהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/15 21:58 יג בניסן התשעה

שאלה

שלום אני רוצה לשמוע את דעתו הכנה של הרב על הדברים הנאמרים בהרצאה הבאה על טבעונות ביהדות -

" type="video/youtube" />

אני בטוח שיהיה קשה לשמוע את הדברים, מכיוון שתאוות האוכל, התאווה לבשר היא תאווה חזקה ביותר, והיצר הרע יפעל חזק לברוח מתוכחה נגד זה, אך אני מאוד מעוניין לשמוע את דעת הרב על כל הדברים הנאמרים בהרצאה ברצינות.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדאגה שלך אודות הקושי הנובע מתאוות בשר לא תקפה במקרה שלי מפני שאני צמחוני לבשר ודגים כבר 35 שנה.
למרות זאת, כתלמיד של הרב קוק אני לא מקבל את הדברים הנזכרים שם.
עיין תשובה שכבר נסחתי בנושא.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=318968

עיין בספר 'חזון הצמחונות והשלום'.