דינוזאורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/15 14:02 יג בניסן התשעה

שאלה

מי אמר שהיו דינוזאורים?

בתיבת נוח לא היו דינוזאורים ויש אנשים שאומרים שיש דינוזאורים.

מקבה לתשובה,

ידידיה רוזנברג בן 7 וחצי ממעלה אדומים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל הכבוד שאתה מעמיק לחשוב, ומבין שאפשר לשאול רבנים!

מוצאים היום באדמה חלקי עצמות או מאובנים שיש בהם עדות ממשית לדינוזאורים שהיו פעם, לכן קשה להכחיש שבעולם היו פעם דינוזאורים.

יש הרבה תשובות לשאלה שלך, אציין שתי אפשרויות:

1. לא היו דינוזאורים בתיבת נוח מפני שהם נכחדו באותה תקופה. אחרוני הדינוזאורים נהרגו במבול ולכן אין כיום דינוזאורים.

2. הדינוזאורים ש-ד' שלח לתיבת נח, היו דינוזאורים 'ילדים' בני שנתיים - שלש. בגיל הזה כל הדינוזאורים עדיין קטנים למדי.