יציאת מצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/15 13:02 יג בניסן התשעה

שאלה

שלום לרב

לפי הסברה ש"וחמושים עלו בני ישראל" מתייחס לכמה עלו ממצרים בחיים וכמה מתו, איך ייתכן השוני העצום בין יחס המתים לחיים לפי הדעות השונות (אחד מחמישים, מחמש מאות וכו') הרי זה אסון שראוי להחקק בזיכרון הקולקטיבי של האומה לא פחות מזיכרון יציאת מצרים עצמו, ובייחוד לאור הסמיכות של שני הארועים? שאלה זו נוגעת לכל המחלוקות בתלמוד ובמדרשים בנוגע לעובדות בהיסטוריה של עם ישראל שאם אכן התרחשו לא ייתכן היה שתיווצר לגביהן מחלוקת.

תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מצבים היסטוריים מורכבים בהם צד ההצלחה והשמחה כל כך גדול שהוא מאפיל על הצדדים הקשים.
חשנו זאת במלחמת ששת הימים: שמחת הישועה וההצלחה האפילה על השכול הקשה של מלחמה זו.