מוצר ללא הכשר מפורש לפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 02/04/15 10:50 יג בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

ברשותי צנצנות שמן קוקוס וקרטוני חלב קוקוס מיובאים, אשר אין עליהם כשרות לפסח, אלא רק כשרות לימות השנה. מדובר במוצרים אורגנים, עם חותמות של ארגוני פיקוח שונים. כך למשל על שמן הקוקוס כתוב 100% שמן קוקוס, והוא נקי מחומרים נוספים, ועל חלב הקוקוס שהוא מורכב מחלב קוקוס ומים (לא ידועה לי דרך ההפקה, אם היא מערבת חומרים נוספים).

שאלותי.

. האם מותר לאכול ממוצרים אלה. בפסח, או שיש להימנע, ולמה?

2. האם יש למכור מוצרים אלה ודומיהם - מוצרים שברשימת הרכיבים לא קיים משהו מחמשת מיני דגן, אלא שאין כשרות לפסח - במכירת חמץ, או שניתן להניח אותם בארון הרגיל או בארון ממנו לא יעשו שימוש לאכילה (בהתאם לשאלה הקודמת)

תודה.

תשובה

שלום

יש להמנע לא לאכול כל מוצר שאין עליו כשרות מפורשת לפסח