עבודה בשבת וחגים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/04/15 00:18 יג בניסן התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום.אני מוכרח לעבוד בשבתות ובחגים בעבודה שישנה בה היתר הלכתי לעבוד בשבת (שירותי הביטחון)יחד עם זאת אני צריך לסוע לעבודה בכוחות עצמי השאלה היא אם יש עדיפות שאעבור את ליל הסדר קרוב למקום העבודה מבחינת נסיעה או שהמרחק לא משנה (יש עדיפות גבוהה מאוד למקום הרחוק) מקווה שהצלחתי ליהיות מובןתודה רבה מראש חג שמח

תשובה

שלום לך

לא ניתן לענות לשאלתך ללא פרטים נוספים.

אכתוב לך רק כללים:
1. לעבודות שמותר לעבוד בשבת - בד"כ אסור לנסוע אליה בשבת אלא אם הוכרז מצב חירום. (חיילים בכל מוצב ובכל בסיס של צהל שצריכים להמצא שם בשבת - נמצאים שם כבר לפני כניסת השבת).

2. עדיף לא לערוך לליל סדר כלל ולא לחלל שבת בנהיגה.

3. בנהיגה בשבת יש איסור על כל פעם שלוחצים על דבשת הדלק - כל פעם כזו זה כמו לבשל בשבת.

4. במצבים של שעת הדחק - מותר לנסוע על ידי נהג גוי שתאמנו איתו מראש או בקו נסיעות קבוע של רכב בנהיגת נהג שאינו יהודי (לרוב בתי החולים בארץ יש הסעות קבועות ללא תשלום לאחיות וצוות העובדים על ידי נהגים לא יהודים באוטובוסים מיוחדים העוצרים בתחנות קבועות)

בברכת חג כשר ושמח
דוד לוי
לבירור נוסף ניתן להתקשר אלי הביתה 098987548