צלייה לפני פסח, מעט דחוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/15 19:47 יב בניסן התשעה

שאלה

ברשותנו מנגל חשמלי שהשתמשנו בו בפעם האחורנה לפני כחצי שנה/שמונה חדשים, בערך.. ששימש בעיקר בעיקר לצליית בשר וירקות, חמץ בקושי..

אמי קנתה רשת חדשה אך מידותיה קטנות מדי למנגל החשמלי. אז היא הניחה את הרשת הכשרה לפסח על הרשת הלא כשרה לפסח וצלתה עליה ירקות.

ראיתי שמדי פעם נפלו הירקות לרשת הרגילה לכמה שניות עד שסידרו אותם מחדש על הרשת הכשרה..

א. אפשר לאכול מזה בפסח?

ב. ניתן להשתמש ברשת שצלינו עליה (הכשרה לפסח) לצלות עליה בחג בשר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הרשת החדשה הייתה בשימוש על הרשת הישנה, הכל חמץ.
הכשרת רשת של מנגל צריכה להיות בליבון, כלומר להניח אותה באש עד שתהיה אדומה.
כך אפשר להכשיר את הרשת החדשה והישנה.
אבל הפעולה הזאת עלולה לקלקל את הרשתות - לתשומת לבכם.