חוסר סיפוק בחיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/15 16:22 יב בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

לאחרונה אני מרגישה חוסר סיפוק בחיי. אני לא מאושרת.

אני חושבת שאני סובלת מ-OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) כי יש לי את כל הסמפטומים, אבל לא אובחנתי אצל רופא מומחה ואני גם לא רוצה לעשות זאת, אני לא רוצה ליטול כדורים. אני מאמינה שיש סיבה לכל דבר. אני רוצה לנסות להתגבר בכוחות עצמי, אבל בכל זאת קשה לי וכל המחשבות הטורדניות והכפייתיות גוזלות ממני זמן רב לחשוב על דברים אחרים בחיים...

בנוסף, אני כבר בת... ורוצה זוגיות. אבל אין לי. אני לא יודעת למה, אני מרגישה שאף אחד בכלל לא מסתכל לכיוון שלי. אני בודדה, ורואה את כולן מסביבי מתחתנות או בזוגיות טובה, ורק אני יוצאת דופן.

אני גם לא מרגישה אדם טוב. לפעמים אני משתדלת להתנהג הכי טוב שאני יכולה, אבל בכל פעם שאני מועדת אני מרגישה מיואשת וכמו חוזרת על הכול מהתחלה. אני לא שלמה עם עצמי ועם מי שאני.

אני רק רוצה לחיות חיים רגילים וטובים, אבל לא לא יודעת למה כלום לא מצליח לי.

אני אדם מאוד מאמין ומאמינה שלהכול יש סיבה והכול לטובה, ובכל זאת אני לא מסוגלת פשוט לקבל את זה בלי לעשות כלום.

האם יש תפילה מיוחדת שאוכל לקרוא ושתעזור לי? גם להרגשה הטובה, וגם למציאת זוגיות בע"ה?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תפילה עוזרת למי שעושה בכל כוחו וכשרונו לתיקון ולשיפור המצב שלו.
התפילה מבטאת רצון. אם אדם רוצה משהו הוא לא רק מתפלל הוא פועל בכל כוחו וכשרונות להשגת רצונו.
ככל שהקב"ה רואה את גודל הרצון כך יש יותר אפשרות של היענות לתפילה.
התפילה משתלבת במאמץ שאדם עושה לתיקון מצבו.

יהושע ודוד, כמו יהודה המכבי - היו מאמינים ענקיים, וזכו לנצחונות מדהימים. הם לא חשבו שתפילותיהם יביאו נצחון מבלי שהם יתאמצו בכל כוחם לנצח במלחמה בעזרת הלוחמים המאומנים שהיו להם, הנשק שלהם והתושיה.

האמונה שהכל לטובה אינה באה להצדיק אדישות וכניעה, ´הכל לטובה´ - כאשר אדם מתחזק ומתאמץ בכל כוחו וכשרונו לשנות את מצבו.
גם אדם חולה לא יכול להשאר אדיש למצבו ולהתפלל לרפואה. אדם חייב לפנות לאבחון ולטיפול - בתוך כך הוא מתפלל שד´ יביא לו החלמה וישועה.

את חייבת לעשות אבחון נפשי, אם צריך כדורים עליך לקחת כדורים לפי המלצת המטפל - כמו כל אדם שיש לו בעיות רפואיות.
אני מציע לך גם טיפול רגשי כדי למצוא דרכים להתחזק ולהתעודד.

באשר לזוגיות, גם בכך את חייבת לפעול. יש היום אתרי היכרות ברשת, תשתלבי בתוכם ותהיה לך הזדמנות להכיר צעירים ולפגוש אותם.

מתוך כל הפעולות הללו תגיעי בעזרת ד´ לחיים שמחים יותר ובכך תתקיים האמונה הנכונה שלך שהכל לטובה.

חג שמח!