תפילה לנשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/15 15:37 יב בניסן התשעה

שאלה

בס״ד

שלום לרב,

ידוע שנשים חייבות מעיקר הדין תפילה אחת ביום.

שאלתי היא, האם מדובר ביום ממש (כלומר מהבוקר ועד לפני שהולכים לישון) או יום כבשאר המצוות (מערב עד ערב).

הנטייה הטבעית שלי היא ללכת לפי הכלל האומר שהיום מתחיל מהלילה, ובכך אישה חייבת או ערבית, או שחרית או מנחה.

מצד שני, אם נלך לפי הכלל הזה, יוצא שאשה יכולה להתפלל ערבית, יום למחרת לא להתפלל כלל וביום למחרת להתפלל או שחרית או מנחה והיא עדיין לא פספסה כלל תפילה אחת ביום, למרות שעברו יותר מ 24 שעות מהפעם האחרונה שהתפללה.

מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלה שלי.

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תפילת ערבית הקדומה הייתה רשות גם לגברים.
לכן התפילות שבהן אישה חייבת הן:
שחרית או מנחה לספרדיות.
שחרית ומנחה (שתי התפילות) לאשכנזיות.