איך מחזקים את האמונה בעצמי??

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/03/15 22:29 ח בניסן התשעה

שאלה

שלום! שמעתי עליכם הרבה ואני סתם סקרנית לשאול.. ברוך ה' הקטע הלימודי ממש הולך לי. אבל בקטע החברתי קצת פחות.. אני מטבעי די סגורה ומופנמת.. למרות שמלא פעמים יש לי הרבה מה לומר בכל מיני עניינים, אבל בכל זאת אני מעדיפה לשתוק. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי בהפסקות בצד. חשוב לילהדגיש שאני זו שנשארת ולא מצטרפת לשיחות עם חברות.. אבל מתישהו זה כבר לא נעים.. אני מרגישה שאין לי מספיק דברים מצחיקים או מגניבים לומר טו שאני חוששת מאיך שאנשים יגיבו. השאלה שלי (אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו(:) רציתי לשאול איך לגרום לזב שאני אאמין בעצמי..

תשובה

שלום לך
אני מצטערת על העיכוב בתשובה, אבל מקווה שעדין אוכל להועיל.
נראה שאת עם הרבה מודעות עצמית, ולפעמים אולי זו הבעיה
אנשים עם מודעות עצמית גבוהה, לפעמים שופטים את עצמם בצורה חמורה הרבה יותר ממה שאנשים אחרים בכלל היו מעזים לשפוט אותם.
למעשה, יש מצב טוב שאת חושבת על עצמך דברים שאנשים אחרים בכלל לא רואים ולא חושבים.
אני לא יכולה לומר לך להיות עם פחות מודעות עצמית, כי זה לא באמת יעזור.

מה כן אפשר לעשות?
אני מניחה שאם את טובה בתחום מסוים, זה בטח עושה לך טוב ומגביר את תחושת הביטחון שלך.
לכן, אני הייתי מנסה ללכת לכיוון הזה. תחשבי באיזה תחום את טובה. משהו שקשור ללימודים או משהו שבכלל לא קשור כמו חוגים למיניהם ותחביבים אחרים.
את אומרת שאת טובה בחלק הלימודי, אז כבר מכאן, את יכולה לנסות להכנס לשיחה בנושאים שאת מרגישה שאת מבינה בהם. אם את יודעת שמה שאת אומרת הוא דבר נכון, אז אין סיבה שיקטלו אותך ולראות מה תהיה התגובה לכך. כשתראי שהתגובה תהיה טובה, ואין סיבה שהיא לא תהיה טובה, תוכלי להמשיך ולאט לאט להתערב בשיחה.
כמו כן, תנסי אולי לחזק אצלך תחומים שאת אוהבת, וכשאת תראי שאת טובה במשהו מסוים, זה כשלעצמו יעניק לך ביטחון ויגרום לך להאמין בעצמך.

מקוו שהועלתי במשהו.
ובכל מקרה, את מוזמנת לפנות גם במייל אישי לספר איך הולך או אם תרצי לפרט יותר
בהצלחה
סיון
sivanlax@gmail.com