שאלות הלכתיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/03/15 20:38 ח בניסן התשעה

שאלה

1. האם לברכת האילנות אפשר לברח גם על אילן שבו יש פרח אחד שלא נפתח עדיין?

2. בערב שבת כיבו את נורת המקרר, מישהו בשבת בלילה הדליק אותה ומישהו אחר בשבת בבוקר כיבה אותה.. האם מותר להשתמש במקרר בשבת? באוכל שבו?

3.. בשבת ביקשו ממני להוריד כלי חמץ למרטף, הורדתי אך לא שמתי במקום שבו צריך להניח ורק במוצש הנחתי שם.. האם יש בזה בעיה של הכנה מקודש לחול?

4. האם יש צורך לברור קטניות שמגיעות באריזות קפואות?

5. כשניקנו את התנור כדי להכשירו מצאנו בתוך זכוכית הדלת עצמה, במקום שיד אדם בכל לא משגת לכלוך שלא יורד ואין דרך להגיע אליו..האם יש בעיה בכך?

תשובה

שלום וברכה

א. אין הלכות מדויקות מאוד על ברכת האילנות, ונראה כי אין זה הכרחי למדוד את גודל הפריחה כדי להכריע האם לברך או לא. אם עץ הוא עץ מלבלב – מברכים, ואם לא – לא.
ב. מותר להשתמש במקרר ובאוכל שבו, על אף העובדה שמי שכיבה את המנורה וקל וחומר מי שגרם להדלקתה – עשה דבר שאינו נכון והוא אסור.
ג. אין בזה בעיה של הכנה מקודש לחול.
ד. צריך לברור גם באריזות קפואות, שכן יכול להיות שהוקפאו חרקים.
ה. צריך לשים חומר שיחלחל לשם, ויהפוך את פירורי החמץ לבלתי ראויים לאכילה. אם הם כבר כאלה (שרופים לדוגמה), אין חובה לעשות דבר.

כל טוב והרבה שמחה