בגידה בבעילה שלא כדרכה, ובהריון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/03/15 13:39 ו בניסן התשעה

שאלה

הכרתי את אשתי לפני שהתגרשה מבעלה הראשון. ברגעים של חולשה לא שמרנו נגיעה וקיימנו יחסים ** שלא כדרכה * , כיון שלא ידענו עד כמה זה בעייתי. מה עושים עכשיו? האם נוכל להמשיך בנישואינו? אשתי עומדת ללדת בעוד מספר חודשים. אנא עזר לנו.

תשובה

שלום

אני מזדרז לענות בערב יו"ט פסח מפאת דחיפות הדבר.
יש לפנות לבי"ד. אם אינכם לסוגלים בשל הבושה, להלן ההלכה בנידון זה-
אתם אסורים לנישואין ואסורים לשהות יחד, שהרי שניכם מודים בדבר ואין לתלות שנתנה עיניה באחר וכד´, ובעילה כמו שתארת היא בעילה אוסרת לעניין זה כמבואר באה"ע ריש סימן כ ברמ"א ובנו"כ.
לגבי העובר (בהנחה שודאי לכם שהוא הגיע מאחת הבעילות שהיו בעודה נשואה לאחר) ואפשרות הפלתו או קיומו-
מותר לקיימו, וישנה מחלוקת גדולי האחרונים האם מותר להפילו. לאחר הפסח ולאחר שתבדקו כיצד להפרד עם כל הכאב שבדבר, תגיעו לעניין זה.

וישראל ישמעו ויראו, כמה כאב ושבר לב יוצא מחטא העריות, ואין מי שחסין ממנו אלא יש להישמר מפניו בגדרות שגדרו חז"ל ברוח קדשם.

בהצלחה