כשרות בבשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/15 12:17 ו בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

אנחנו ספרדים ואוכלים רק בשר חלק. כשהגיעה לבתינו אורחת, היא הביאה עימה בשר קפוא- פילה מדומה מס' 6 (כ2 ק"ג) שכתוב עליו

" כשר ומוכשר". בהשגחת רבנות מטה יהודה בהשגחת הרב גד אטיאס שליט"א.

רציתי לשאול האם כשרות זו מספיקה ונוכל לאכול מבשר זה?

אם לא, מה עלנו לעשות עם הבשר? האם מותר לתת אותו לספרדי אחר שלא מקפיד לאכול חלק? או לתת אותו לכלב?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין בכשרויות וכד'
להבנתי הפשוטה צריך להיות כתוב שהבשר חלק.
אשכנזים רבים לא מקפידים על חלק מפני שאצלם זה הידור ולא הכשר לכתחילה כמו ספרדים.
אתה יכול לתת את הבשר לאשכנזי.