פסח - שמן קנולה לאשכנזים

חדשות כיפה רבני כושרות 24/03/15 21:49 ד בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

ראיתי בתשובת שאלה באתר שבשמן הקנולה בהשגחת הרב מחפוד - לא מעורבים שמנים נוספים (ולכן המקל בליפתית - יכול להשתמש ללא חשש קטניות).

בשוק ישנם שמני קנולה כשרים לפסח "לאוכלי קטניות" בהשגחת בד"צ בית יוסף. כשברכיבים כתוב 100% שמן קנולה.

האם אשכנזים יכולים להשתמש בשמן זה בפסח?

תודה רבה

תשובה

יש פוסקים הסוברים שהצמח ממנו מפיקים את הקנולה הוא קטניות ולכן אשכנזים רבים מחמירים שלא להשתמש בו כלל.
יש מקלים הסוברים שהצמח ממנו מפיקים את הקנולה הוא רעיל (רק אחר שהוא עובר תהליך במפעל הוא הופך להיות ראוי לאכילה)ולכן אינו בכלל הקטניות, אולם גם לשיטה זו יש בעיה אחרת והיא שהצמח ממנו מפיקים את השמן קנולה גדל בשדות חיטה, לכן יש סבירות גבוהה שהתערבבו גרעיני חיטה. אולם גם אם התערבבו גרעיני חיטה, הרי זו תערובת של לח בלח שלרוב השיטות אינו חוזר וניעור בפסח, לכן הרוצה להשתמש בשמן קנולה יש לו על מי שיסמוך.