התרת נדרים לקטניות, נשואה לאשכנזי לא דתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/03/15 21:38 ד בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ספרדיה שנשואה לאשכנזי, ובמשפחתי נהוג שלא לאכול קטניות. אני יודעת שספרדים שלא אוכלים קטניות יכולים לעשות התרת נדרים כך שיוכלו לאכול.

האם גם אני יכולה לעשות התרת נדרים ולאכול קטניות למרות שאני נשואה לאשכנזי?

(בעלי חילוני וממילא אוכל הכל, ככה שזה לא משנה לו)

תודה!

תשובה

שלום

את מקבלת עלייך מנהגי בעלך, וגם אם אינו שומר מצוות בנתיים, עליכם לשמור את מנהגי עדתו שהיא אשכנז, לחומרא ולקולא. על כן אין לאכול קטניות כלל (גם בבית הורייך, שכן הם מקפידים על כך כנראה כמנהג צפון אפריקה ולא בטעות).

כל טוב