תמ״ל וכשרות לפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/03/15 13:20 ד בניסן התשעה

שאלה

שלום!

אני מניקה תינוקת בת חודש אך קורה לעיתים שאני מוסיפה מטרנה שמגיעה באריזות קטנות. בעבר השתמשתי במטרנה באותם בקבוקים בהם השתמשתי למצן חלב אם שאוב.

יש לי כמה שאלות בנושא-

א. האם מטרנה באריזות אישיות ניתנת לשימוש בפסח למרות היעדר כשאות ספציפית? לדברי היצרן הרכיבים כשרים אך המוצרים עם הכשרות הספציפיים מיוצרים לאחר ניקוי קו היצור

ב. במידה ולא, האם ניתן למכור את המטרנה לשימוש לאחר החג או שניתן לשמור בארון בצד ללא מכירה? כמו כן יש לי קופסת סימילאק סגורה שרציתי לדעת אם יש למכור..

ג. לגבי הבקבוקים- האם ניתן להשתמש בהם??

תודה מראש וחג שמח!!!

תשובה

שלום לך

מזון תינוקות מתחלק באופן הבא -
1. חמץ
2. לא כשר לפסח אבל לא מכיל רכיבי חמץ.
3. כשר לפסח.

לכתחילה יש להשתמש במזון כשר לפסח.
במידה הצורך משתמשים במזון שאינו מכיל רכיבי חמץ.
המשתמשים במזון כזה משתדלים לא להכין את אוכל התינוקות במטבח ובודאי לא להשתמש בכלי הפסח להכנתו
(אין הכוונה לקומקום המים החמים אלא לכפיות וכד') אם צריך מכינים אותו עם כלים נפרדים או חד פעמיים.
מזון כזה מותר להשאיר בבית גם ל'לא מכירת חמץ'.

מזון חמץ - יש לדון בכל מקרה לגופו מתי באמת אין ברירה וזה חשש פיקו"נ ובמקרים אלו מאכילים את תינוק בחמץ.

לפי דבריך השקיות שייכות לסוג 2
הסימילאק צריך לברר בחברה מה מעמדו

אין בעיה להשתמש בבקבוקים אלו לאחר ניקוי יסודי ויש המחמירים לערות עליהם מים רותחים.
זה הכלל - כל שלא היה בבקבוק חמץ גמור (דיסה וכד')

בברכת חג שמח וכשר ושבע בעיקר לתינוקות
דוד לוי 098987548