אם ה' כל יכול למה אנחנו כאן?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/03/15 20:56 ג בניסן התשעה

שאלה

שלום הרב,

אם הקב"ה כל יכול אז למה אנחנו כאן?

אני מבין שאנחנו בתור עם ישראל כאן כדי להיות אור לגוים ולשבח את ה' ולהגדיל את כבודו בעולם, אבל השאלה שלי היא למה?

מה זה עוזר לו שחבורה של יצורים קטנים ישבחו את כבודו בקרב עוד כמה יצורים קטנים שהוא זה שברא אותם!!!???? מה זה נותן לו? שפשוט לא יברא אף אחד וזהו, מה עוזר לו גם שאנחנו "עובדים אותו" אם הוא רוצה לזכות אותנו שמלכתחילה יברא אותנו בעולם הבא ויברא אותנו בלי הרגש של הסיפוק שבעצם בגללו הרבה אמרו לי שנבראנו

ונגיד והוא רוצה עכשיו לברוא צבא של יצורים שיעבדו אותו כי שיעמם לו אז למה הוא יצר גם את כל החיות ואת המים והחמצן והאטמוספירה וכל שאר הדברים במיוחד שאר הגלקסיות שאנחנו יכולים לחלום על להגיע אליהם גם בעוד 1000 שנה

וגם כשיגיע הגאולה מה זה יעזור לו שכל העולם עובד אותו עכשיו??

תודה

תשובה

שלום

השלימות שלימה כאשר היא כוללת השתלמות, על כן האין סוף ב"ה ברא אותנו, קרוצי חומר חסרים העולים במעלות הקודש כלפי אורו השלם

כל טוב