משמרת בליל הסדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/03/15 19:28 ג בניסן התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב ותודה לרב על זמנו.

הנני אחות בבי"ח ועליי לעבוד משמרת ערב ליל הסדר לילה.

מאחר ואני בספק אם אוכל לשבת בניחותא כלשי למעבר עשר דק לעשות סדר. כיצד עליי לנהוג?

תודה לרב על זמנו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

רצ"ב תשובה של הרב יעקב אריאל - הגדה ובה מודגשים הקטעים החשובים באותיות גדולות. את יכולה לקצר את אמירת ההגדה רק לקטעים הללו.

אפשר לעשות הפסקות קלות בקריאת בהגדה (כמו שבבית משוחחים תוך כדי...) לכן את יכולה להתחיל את הסדר, באמצע להתפנות לטיפול נדרש ולאחר מכן להמשיך בסדר.

אחרי כל כוס מארבע כוסות מתחיל חלק אחר של הסדר. לכן אם צריך הפסקה יותר ארוכה כדאי לעשות אותה לאחר שתיית אחת הכוסות.
הפסקה כזאת תהיה לכל משך הזמן שדורש הטיפול בחולה. לאחר מכן תמשיכי את הסדר.
חשוב לכתחילה לאכול אפיקומן (=לסיים את האוכל) עד השעה 1240 בלילה.

באופן עקרוני את עסוקה במצוות ביקור חולים, על שכמותך נאמר: 'העוסק במצווה פטור ממצווה'.

חג שמח

הקישור
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=79255