אירוח בליל הסדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/03/15 11:14 ב בניסן התשעה

שאלה

שלום

, אנחנו עומדים לארח בליל הסדר קרוב משפחה (ילד) עם לקות תקשורת לא פשוטה, הוא אוכל מעט מאוד דברים, כולם מוגדרים חמץ, ואינו מוכן לאכול או לטעום שום דבר אחר, כולל לא תחליפים, כיצד נוכל לארח אותו? מה אפשר לתת לו לאכול למרות שביתנו כשר? האם יש לו הקלות בשל נכותו?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח גדול על האירוח.

קשה לי לענות באופן מלא על שאלה זו - שהלוא איני מבין את הסיפור על בוריו.
אציב את העקרונות, ואם הדבר מזקיק בירור ארוך יותר - אנא שובו:
א. איסור אכילת חמץ מוטל על כולם, וחלק מהכבוד שאנו רוחשים לילד כולל את הכללתו בתוך כלל ישראל האסור באכילת חמץ.
ב. לפיכך, צריך לחפש אחר דרכים בהן הילד יאכל אוכל המתאים לו ובד בבד האוכל יהיה כשר לפסח.
ג. אם יש דרך כזו - זה הדבר הנכון לעשותו; אם אין דרך כזו, וזה מוגדר כפיקוח נפש כיוון שכעת אין הוא אוכל שום דבר אחר - מותר להאכיל אותו במאכלים שלו. כמובן שצריך להיזהר מאוד מאוד ממגע בין החמץ שהוא אוכל ובין האוכל שאתם אוכלים.
אולם חסרים עוד פרטים בשאלה, וכאמור - אם תרצו להמשיך ולדון בכך, אשמח.

כל טוב