איפוק והתנהלות טבעית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/15 22:39 כו באדר התשעה

שאלה

שלום לרב!

איך הבורא מצפה מהאדם לחיות בצורה טבעית והרמונית עם החברה ..

בזמן שהיהודי המאמין חייב מלאים בעליות וירידות.

חיי איפוק. שמירת ברית קודש. שמירת נגיעה. התרחקות כמעט מכל מקום שמהווה סכנה לחיי הנצח "ונשמרתם מאוד" ובכל זאת להשאר שפוי

ביום יום בהשתלבות עם החברה?

הרי כל אדם נכווה בחופתו של חברו...

האם באמת רווקים ששומרים בריתם יכולים לחיות ליד אנשים שהם נשואים שיש להם פת בסלם. או במסגרות של נשואים ולא לקנאות?

ובכלל חזורים בתשובה ביחס לדתיים מבית.

האם באמת יש מלחמה מאחורי ההצגה וההתאפקות?

תשובה

שלום וברכה

האם אפשר להפוך את כל סימני השאלה שכתבת לסימני קריאה ?
הבה ננסה:
הבורא מצפה מהאדם לחיות בצורה טבעית והרמונית עם החברה ..בזמן שהיהודי המאמין חייו מלאים בעליות וירידות. יש בהם גם חיי איפוק. שמירת ברית קודש. שמירת נגיעה. התרחקות כמעט מכל מקום שמהווה סכנה לחיי הנצח "ונשמרתם מאוד", ויש בהם גם קריאה להישאר שפוי ביום יום בהשתלבות עם החברה !
והאדם נקרא לנווט בין שני המוקדים האלה.
רווקים ששומרים בריתם יכולים לחיות ליד אנשים שהם נשואים שיש להם פת בסלם – כל אחד עם האתגרים שלו, ובד בבד עם הקנאה גם לנסות להיבנות מהקשר הזה, ולהשקיע בחיפוש בת הזוג.
ובוודאי שיש גם מלחמה מאחורי ההצגה וההתאפקות, וגם אושר גדול.

האם הדברים נעשים יותר ברורים כך ?

כל טוב וחג שמח