איך אחזק את עצמי שכשיהיה לי נסיון אני אעמוד בו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/03/15 17:30 כו באדר התשעה

שאלה

איך אני יכולה לחזק את עצמי ולהבא אותי למצב שכשיהיה לי נסיון קשה אני יעמוד בו...

היה לי פעם נסיון ואני לא בטוחה שהיה לי כך כך אמונה באותו רגע למרות שבד"כ יש לי...

תשובה

שלום לך תהילה היקרה

יש סיפור חסידי מאד יפה שהולך כך:

אדמו"ר אחד שאל את חסידיו - מה תעשו עם תמצאו ארנק מלא בשטרות כסף ואתם עניים מרודים?

חסיד אחד ענה - אני אחזיר את הארנק לבעליו. אמר לו האדמו"ר - אתה גאוותן.

חסיד שני ענה - אני אקח את הארנק לעצמי. אמר לו האדמו"ר - אתה גנב.

חסיד שלישי ענה - אני לא יודע מה אני אעשה, אלא אני מתפלל לרבונו של עולם שיתן לי כוח לעמוד בנסיון.

אין ספק שקשה מאד לחזק את עצמינו לעמוד בנסיונות ובאמת העצה הכי בסיסית היא להתפלל לקב"ה שברגע הנסיון יתן לך כוחות לעמוד בו.

נוסף לכך, מאד עוזר להפעיל את כוח הדמיון. לנסות לדמיין את הנסיון שאת חוששת ממנו ולנסות לחשוב איך את עומדת בו ומתגברת.

הנקודה האחרונה שהיא אולי הכי חשובה - לנסות להבין מה היה לא טוב בנסיון הקודם ואיך אפשר לתקן את זה. בדרך כלל זה לא שסתם כך 'מאבדים אמונה', אלא יש איזה גורם או משהו נקודתי וחשוב לשים אליו לב.

אם תרצי לשתף או לפרט יותר - את מוזמנת בשמחה

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@Gmail.com