נדר על שבת. דחוף.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/15 15:24 כו באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

לפני שנה וחצי הייתי בבית חולים וקרה לי מקרה של התכווצות כל השרירים. נורא פחדתי ונכנסתי למעין התקף חרדה. ואמרתי שאם אני יוצאת מזה אז במשך שנה אני אשתדל לשמור שבת. לא אמרתי את זה בתור נדר. אך אני בכל זאת חוששת.

השנה עברה. ושמרתי שבת. ואני עדיין שומרת.

אני לא אומרת שאני רוצה להפסיק לשמור שבת. פשוט אני לא רוצה שזה יחשב לי כנדר.

כחודש לאחר מכן עשיתי התרת נדרים למקרה אחר.

האם זה תופס גם על ההתחייבות הקודמת??

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אי אפשר לעשות התרת נדרים על מצוות התורה, ועל כן קשה לעשות התרת נדרים על נדר של שמירת שבת.

מועדים לשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ