חלב נוכרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/15 13:11 כו באדר התשעה

שאלה

בס"דשלום ותודה רבה על עבודת הקודש שאתם עושים!רציתי לדעת מה היחס של ההלכה לאכילת חלב נוכרי שיש עליו כשרות שהיא מוכרת..מה הטעם לאי אכילת חלב נוכרי?תודה רבה!

תשובה

בס"ד

חלב עכו"ם זו גזרת חכמים, בגלל תערובת של חלב טמא בחלב טהור, ועל כן אסרו חלב עכו"ם.
יש מקומות שסוברות שאם ברור שאין בחלב תערובת חלב אחר (חוקי המדינה, פקוח וכו) אין צורך לראות את החליבה עצמה, ולכן הן מתירות. אולם רוב הפוסקים סוברים שכדי להתיר חלב עכו"ם צריכה להיות ראיה של ישראל בזמן החליבה שלא ערבבו. על כן אין שותים חלב אלא א"כ יהודי היה בשעת החליבה.
יש עוד שאלה של אבקת חלב עכו"ם, כאן הדיון הוא על חומר מעובד האם נאסר או לא.

מועדים לשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ