צניעות לבנות ביסודי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/03/15 20:34 כה באדר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אוליי תוכל לעזור לי בהתלבטות שלי:

השם זכה אותי ב 2 בנות בנות 7 ו - 9. ואני מתלבטת עם עצמי איך להלבישן... מצד אחד אני רוצה שהן יהיו צדיקות וצנועות, מצד שני - החום, אני רוצה שהן ילמדו או ישתעשעו כמו כל הילדות ולא יהיו טרודות כל היום בגלל החום והזיעה (כמו שילדות עד גיל 3 לובשות מכנסיים ולא חצאית כדי לייצב את ההליכה שלהן) . אז השאלה שלי מה אורך השרוול של החולצת קיץ והאם צריך להלבישן בגרביונים גם בקיץ?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

שלום

אשרייך שאת מגדלת את בנותייך לצניעות וליראת שמים.
יש לכסות בשרוול עד מעט אחרי המרפק, וחצאית עד הקרסול.
אמנם אם הדבר גורם להן לרתיעה מהצניעות וכד' בשל הטורח והזיעה, אפשר להקל כדעת המשנ"ב בעניין החצאית, ושתלבשנה חצאית המכסה את הברך בישיבה.

כל טוב