איך להתרכז בזמן הלימוד

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/03/15 14:08 כד באדר התשעה

שאלה

שלום, אני לא כל כך בטוח אם אתם הכתובת, אבל האם יש לכם טיפים איך להתרכז בזמן הלימוד ולעמוד בהספקים היומיים שלי בלימוד? מכירים את זה שמסתכלים בדף הגמרא, פתאום "מתעוררים" ומגלים שעברה רבע שעה (בהנחה שאני לומד לבד)?

אני רוצה לציין שלא אובחנתי כמישהו עם בעיות קשב וריכוז, אני אדם "רגיל", רק לפעמים "בוהה" יותר מידי בדף הגמרא. אשמח אם תוכלו מניסיונכם לתת לי טיפים לענין.

תשובה

שלום לך ליאור היקר

קודם כל, עצם זה שיש לך קביעויות והספקים יומיים בלימוד זה דבר נפלא ועצום..

המהרש"א (ר' שמואל אידליש, חי לפני 500 שנה בפולין) כותב: יש לפרש כי עיקר הלימוד ושנעשה בו רושם הוא הלימוד הבא מכתיבת יד אשר על כן נקראו החכמים סופרים (חידושים לבבא בתרא י ב).

על כן, אחת הדרכים המרכזיות לשפר את הריכוז היא לסכם את מה שלמדת בכתיבה. עם הזמן תלמד איך וכמה לסכם - האם רק 'כותרות', או 'נקודות מרכזיות', או שאפילו ממש לסכם את כל המהלך. בכל אופן, הכתיבה יכולה מאד לעזור גם לריכוז וגם לחזרה על הנלמד

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@Gmail.com