קבורה יהודית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/15 08:03 כד באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני וחבריי חילונים. היה לנו ויכוח בקשר לקבורה יהודית. לי ולחלק מחבריי יש קעקועים. אני טענתי שכאשר יבוא יום ויקברו אותי לא יחתכו אותי ויורידו לי את הקעקועים. חברה אחרת טענה שכן. הייתה גם שאלה לגבי שתלי סיליקון, האם מוציאים אותם לפני הקבורה. אני טוענת שאם אתה ומשפחתך אינם דתיים או מסורתיים אז לא מתעסקים בזה. החברה טוענת שכל עוד שאני יהודיה והקבורה שלי צריכה להיות לפי היהדות אז כן יורידו לי את הקעקועים.

הייתי רוצה לדעת מי צודקת, אני או חברתי? ומה בקשר לשתלי הסיליקון?

תודה רבה על תשומת הלב.

ענת

תשובה

שלום וברכה

ככל הידוע לי - לא עושים דברים כאלה. זה נשמע בכלל מוזר, כיוון שאנו מקפידים מאוד על כבוד המת, וזה לא נשמע כלל וכלל כבוד המת.
אדגיש, על פי ההלכה אין לעשות קעקועים, אולם אם אדם נפטר כשקעקועים בגופן - קוברים אותו בקבורה יהודית ללא התעסקות עם הקעקוע.

כל טוב ושנחיה בשמחות