קשה לי בהדרכה - לצאת ממנה? להשקיע יותר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/03/15 18:34 יט באדר התשעה

שאלה

הי. אני מדריכת שבט ציון בבני עקיבא. נכנסתי לפני חודשיים להדרכה טיפה בניגוד לרצוני. ביקשתי שבט קטן ונתנו לי את ההכי גדול. אמרו לי שזה בשביל שאני יכניס להם ערכים, וירים את השבט. אבל אני לא מצליחה לעשות את זה. אני לא נהנת, יש לי מועקה כזאת בלב. יש לי 3 חניכות קבועות מתוך 12 שהיו למדריכה הקודמת. אני מרגישה סוג של מאוימת גם על ידה. היא כריזמטית ובעלת נוכחות ואני כזאת טיפה שקטה ויותר קשה לי להתרגל לסביבה חדשה. הרבה אמרו לי שאני עדינה מידי איתם והם צריכים מישהי "חיה" אבל ככה אני וזה האופי שלי.. אני לא יודעת מה לעשות. לצאת מההדרכה?אולי לנסות להשקיע יותר, אני לא בטוחה שזה יעזור אבל. אני רוצה להרגיש סיפוק, לדבר עם הבנות על דברים עמוקים אבל אני לא מצליחה להגיע אליהן. הן בקושי מכירות אותי. יש פיתרון לדבר הזה?

תשובה

לק"י

שלום למדריכה היקרה!
אני ממש יכול להזדהות עם התחושה שיש לך שהכניסו אותך נגד רצונך. ההרגשה שהכניסו אותך למשהו שאולי גדול עליך בצעד אחד.
זה לא קל כשמרגישים שמגיעים ממקום שאולי שונה משאר המדריכים שיש, אבל זה לא אומר שאין בך את מה שצריך בשביל להצליח בהדרכה הזו.
כשאני אומר להצליח זה לא סימון "V" שהדרכת, אלא באמת לשנות.
השינוי הזה הוא יכול להיות שונה ממה שחושבים, ואולי בשביל זה שמו אותך במקום הזה.
ההתלבטויות שאת מעלה הן לא פשוטות ונשתדל לענות על כך אחת מהן בדרך שלה.
העלית שאלה לגבי המשך הדרכה, ובתוך כך גם להדרכה עצמה, אבל גם אמרת "ככה אני וזה האופי שלי".
האופי שלך הוא מה שהופך אותך למדריכה המיוחדת שאת.
הערכים שיש לך והאופי המיוחד שלך הם הערכים שצריך להעביר הלאה.

[להמשיך עם ההדרכה? להשקיע יותר?]
ברור שכן!
זכית בזכות וה´ גלגל אותך למקום הזה ולא לחינם. כמו בכל דבר, במיוחד כשהוא חדש, יש קשיים.
חלק מהקשיים זה שהקבוצה תסתגל אליך ותשתחרר מהצל של המדריכה הקודמת.
זה לא אומר שהן לא יהיו מחוברות אליה בכלל, אבל זה כן אומר שלך יהיה יותר מקום הקשר ביניכן תתבסס.
לכן, אפשר לדבר כמה שרוצים על ערכים, וזה חשוב, אבל בשביל זה צריך ליצור את החיבור.
את לא צריכה להיות "חיה" בשביל זה, אבל יכול להיות שבשביל להגיע לשם תצטרכי לא לדבר על ערכים (אבל עדין לחיות אותם!) אלא יותר ליצור את הדברים החווייתיים – מה שיהפוך עם הזמן לנוסטלגיה.
אגב, אפשר עדין לדבר ערכים, אבל גם דרך דברים חווייתים.
העומק קיים, אבל בשביל להגיע אליו צריך ליצור את המנהרה אל העומק.
מתוך זה את תרגישי את הסיפוק ואני בטוח שגם הבנות ירצו לפנות אליך, דבר שגם מבקש שהן יכירו אותך יותר.
זה תהליך ולא קורה בבת אחת, אבל זה אפשרי.

ונם מה לעשות עם זה שאת לא נהנית?
במובן מסוים זה קשור למה שתיארת בהמשך בקשר לקשר עם הבנות וכך שהן עדין קשורות למדריכה הקודמת, ובמובן אחר זה קשור למקום של איך שאת מרגישה במקום הזה של הדרכה של שבט ציון.
חלק מזה ישתנה כשהקשר עם הבנות יתחזק, וחלק קשור בתפיסת ההדרכה העצמית שלך, עליו רמזנו בהתחלה.
אם תרצי שנרחיב על הנקודה הזאת יותר את יכולה לפנות אלינו בשמחה, כמובן גם על נושאים אחרים.

מקווה שהדברים עזרו ושפכו קצת אור.
הרבה הצלחה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com