מלחמת העולם השלישית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/15 13:35 יט באדר התשעה

שאלה

החפץ חיים לקראת מלחמת העולם השנייה אמר כי אנחנו עומדים בפני מלחמה שמלחמת העולם הראשונה תהיה משחק לעומתה ועוד אמר כי 75 שנה אחרי שזאת אומרת אחרי 10 שמיטות בשנת שמיטה (התשעה) תבוא מלחמת העולם השלישית שהשנייה תהיה משחק ילדים לעומתה.

ואילו הרבי מליוטוואביטש אמר שרצה לא תקום פעמיים.

אחד סותר את השני.

אם כן, יש אמת בדברים האלה?

נלקח לפ מהספר שאל אביך ויגדך

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין לחוש לשום דברים מעין אלו, כבר מופיע בראשונים ובאחרונים מימרות על שנים ותקופות, והקב"ה רק הוא מנהל את עולמו, ואין אדם יודע דבר מה יהיה. על כן צריך לעשות את הטוב והישר והקב"ה ינהל עולמו בחסד. ככל שנתגבר במעשים טובים הקב"ה ינהג עולמו בחסד ורחמים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ