איך לגשת להסמכת רב?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/15 10:21 יט באדר התשעה

שאלה

אני מעוניין לגשת להסמכת רב ו/או הסמכת יורה יורה.

אני כבר הרבה זמן לומד יהדות ותורה ועכשיו אני מתחיל עם תלמוד בבלי ומשנה תורה לרמבם.

חוץ מזה אני מתכוון ללמוד את התנ"ך היטב, קראתי את ספר משלי ואני עוד קורא את תהילים.

אני מעוניין לגשת להסמכת רב, זה ההסכמה היחידה לעניות דעתי על מי שהוא "יהודי".

אבל אני לא לומד בישיבה ואין לי 4 שנים מהחיים ללמוד בישיבה, איך אני יכול לגשת לבחינות של יורה יורה או הסמכת רב?

הלימודים הם קלים יחסית(יש לי תואר בכלכלה) ואין סיבה שאני לא אוכל ללמוד.

האם יש דרך לעזור לי לגשת להסמכת רב ?

בברכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש לפנות לועדת הבחינות של הרבנות הראשית לישראל, הם מוסמכים לתת תעודות כאלו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי