למה אנחנו עושים שנה וחצי צבא ולא שלוש?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/03/15 00:01 יט באדר התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אני תלמיד ישיבת הסדר ואני לפעמים שואל את עצמי, למה אנחנו עושים שנה וחצי ולא שלוש שנים? נלמד תורה ואז נתגייס 3 שנים? איזה היתר יש לנו לעשות שנה וחצי?

תשובה

שלום

בישיבות גבוהות יש סברא אמיתית ונכונה שעסוקים בתורה שנים רבות ואז מתגייסים כמה שהצבא מעוניין באותו רגע, וזה יוצא מעט משום שכבר נשואים ומבוגרים וכד'.
אולם אם אדם מתגייס באמצע חייו כשהוא רווק ולא על חשבון לימוד תורה, אינני יודע מדוע לא יעשה שלוש שנים כמו כלל ישראל.
תשאל את ראש הישיבה שלך, ודאי תשובתו תניח דעתך.

כל טוב