מניין ביפו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/03/15 14:22 יח באדר התשעה

שאלה

שלום רב, אני מתגורר ביפו במקום שבו האוכלוסיה היהודית נחלשת וקיים קושי רב למצוא מניין. מול ביתי קיים ביכ"ס שאני פוקד אותו כמעט כל שבת והם זקוקים לי עקב קשיים במניין אך קיים ביכ"ס נוסף ששייך לעדה שלי (תימני) אך הוא מרחק של 15 דקות הליכה וגם שם יש בעיה של מניין. ואישית אני מעדיף ללכת לבי"כ זה(תימני) גם משום שאני שואב מן המקורות שלי (שלא שמרתי המון שנים) וגם שאני נהנה יותר שם אך נקרע מלהשאיר את הבי"כ מול ביתי לחפש מניין. בשני בתי הכנסת בעיית המניין קשה וגם שם אני כואב.

מה לדעתך הדרך הנכונה מבחיני לנהוג? מצד אחד אני אמור לעזור לאנשי השכונה מצד שני אני שייך לעדה אחרת שבה התפילות מענגות אותי יותר. תודה מראש

תשובה

שלום

להתפלל היכן שהכוונה זכה יותר, והציבור גורם לאוירת ירא"ש.
שני המקומות צריכים מניין, ועל כן השלמת מניין אינו שיקול.

כל טוב