הורים שהתחיבו על דירה ולא עשו מה שאמרו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/03/15 14:20 יח באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

פשוט אתחיל ישר ולעניין...

ההורים חסכו למעני כסף ולכשאתחתן אקבלו כמו אחיותיי. לקח לי קצת זמן ובינתיים החליטו להשקיע את הכסף שנחסך בדירה. באומרם לי כי הדירה תהיה מתנתם עבורי. במהלך הזמן התחתנתי אך נישואיי לא צלחו ונפרדנו. את המתנה לא קיבלתי באומרם לי שוב כי לכשאתחתן יהיה בסדר. עם הזמן מחירי הנדל"ן עלו וזה כעת נראה כי ה"מתנה" גדולה מאוד ואין זה הוגן כלפי אחיותיי

בינתיים איני מצליח בזוגיות והחלטתי שאני מעוניין לרכוש דירה וביקשתי את עזרת הוריי אבל הם מצידם מוכנים לעזור לי רק בסכום קטן. מצידי ציפיתי לעזרה קצת גדולה יותר כי מחירי הדירות גבוהים מאוד ואם בעבר הייתי צריך לשלם רק חצי מהסכום כיום אני זקוק לכפול. אבל לטענתם שהם עוזרים לי בדיוק כפי שעזרו לאחיותיי. אך לעניות דעתי שווי "המתנה" אינו זהה. וגם לי לא נעים להרגיש כביכול שקיבלתי יותר. אבל מצד שני אין לי יכולת להתקדם וכשעלה בי זכרון הלימוד של שומר הזוכה בתשלומי כפל חשבתי שישנה כאן הקבלה. האם יש לי על מה לחזק את דעתי?

תשובה

שלום

כל חייך עליך להרהר כמה אתה חב להוריך על שהביאו אותך לעולם, גידלו אותך וחינכו אותך, והכניסו אותך לתפיסה של יראת שמים.
הם אינם חייבים לסייע לך לקנות דירה כלל, וזו החלטה שלהם בלבד.
המבט צריך להיות של כבוד ויראה מהם, ולא לדון אותם.

כל טוב