קרי לילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/03/15 09:53 יח באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת מה עושים אם קמים לתפילה בנץ, ותוך כדי ההתארגנות לבית כנסת רואים קרי לילה?( נכנסים להתקלח? פשוט מנקים וזהו? מה עושים עם כל פרטי הלבוש מהלילה?)

כי להיכנס להתקלח בבוקר זה בעיה גם כי נאחר לתפילה, ואם נהיה כנים המים קפואיים בשעות האלו.. אשמח להסבר מה עושים, בימי חול ובשבת, תודה רבה!

תשובה

בס*ד

שלום וברכת ד

מעיקר הדין יש לקנח במפה (אפשר מלית לחה או מגבת וכו). מי שיכול לקנח עם מעט מים עדיף, והמהדרים טובלים למרות שאין חובה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי