פרונו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/03/15 06:21 יח באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

בעלי ואני זוג דתי.

לפני כמה ימים בעלי חשף בפני עובדה מאוד כואבת. הוא גילה לי שהוא מכור לסרטי פרונו, ועל כן לצערו יוצא לו לראות.

אני לקחתי את זה קשה ומאוד נפגעתי.

שאלתי היא, האם זה בגדר בגידה, ואיך הוא יכול להתמודד עם היצר ?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין בזה גדר של בגידה הלכתית, אבל יש בזה גדר של בגידה רוחנית, דהיינו ההרגשה שלך היא אמיתית וכואבת. לגבי שאלת ההתגברות על היצר נראה שזה לא תהליך פשוט וקצר, אלא צריך לעבוד על כך בצורה מסודרת ומובנת. תחילה הוא צריך להכיר בחסרון הזה שהביא אותו לידי ראיית סרטים אלו, פעולה זו צריכה להיות מלווה בהדרכה מה הבעיה ההלכתית והרוחנית בראיית סרטים אלו, חייב להעשות עם אדם שיעזור לו בנושא. כמו כן עליו להסכים ללכת ולהשתפר בנושא, להתוודות על המעשים ולקבל עליו קבלות נוספות, אבל הכל מתוך הכרה במהות הדבר. אם אין את הפתיחות ה הראשונית שהוא מוכן להשתפר אין דרך לעזור לו. בודאי אם יש לכם ידיד קרוב שיכול לעזור הדבר רצוי וחשוב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ