עבודה במקום לא כשר עקב חוסר ברירה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/15 22:16 יז באדר התשעה

שאלה

חיפשתי כבר המון המון זמן עבודה, עקב רצון לעשות כסף,

ולא מצאתי בשום מקום מתאים מפאת חוסר זמן [יש לי לימודים בנוסף].

לאחרונה מצאתי סניף של מקדולנדס לא כשר, השארתי שם פרטים וכנראה יחזרו אלי.

השאלה שלי היא:

עקב חוסר ברירה שלא מצאתי בכלל עבודה המתאימה לי כרגע, האם יש לי היתר לעבוד בסניף לא כשר?

*אשתדל בלי נדר בעזרת השם לעשות כמה שפחות כדי לגעת בנושא הלא כשר שם, כגון לא לאכול מהאוכל שם, וכ'ו.

תודה מראש, מקווה לתשובה מהירה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש שתי בעיות בעבודה במקום לא כשר. א. בעיה הלכתית שאם אתה נותן לסועד את האוכל הטרף (אם יש), אזי אתה מכשיל את האוכל. אמנם הוא יקבל בכל מקרה את האוכל הלא כשר, אבל בכו"א יש בכך משום מסייע להכשיל את חברי. ב. אם יראו אדם דתי עובד בחנות זאת יש לחוש שמא אנשים יחשבו שהחנות כשרה, ועל כן אין לעבוד שם גם מדיני מראית עין.

הקב"ה ישלח לך פרנסה ברווח וביושר ושמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ