התמודדות נשים בבחירות לכנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/03/15 00:55 יז באדר התשעה

שאלה

שלום לרב, רציתי לשאול בהקשר של הבחירות הקרבות הבאות, היו דיונים בעבר ויש גם כיום לגבי ההיתכנות ההילכתית של ריצה לכנסת עבור אישה,

1. האם מדובר בשאלה הלכתית?

2. קיימת מפלגה של נשים חרדיות שמתמודדות בכנסת הבאה, לטענתן יש להם פוסקים בעלי שם שמתירים את ההתמודדות שלהן, ומפני נימוקים שונים אותם פוסקים לא מוציאים את התמיכה באופן פומבי, האם בשיח הלכתי מצב בו פוסק , שמבצע פסיקה במרחב בציבורי יכול להישאר בעילום שם ?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כדבר פשוט שיש היבטים הלכתיים לשאלה זו. לאמור: לשאלה זו יש היבטים רבים, אך פשוט שיש לה גם היבטים הלכתיים.
אתה שואל האם פוסק יכול להישאר בעילום שם - עובדה היא שהדבר נעשה, וכנראה הרבה, ובתחומים רבים.
העובדה כי פוסקים אינם מפרסמים את דבריהם בנושאים ציבוריים בפומבי - מטרידה מאוד. היא מטרידה גם בשל העובדה שהיא מלמדת על אווירת הפחד והאלימות שהתורה מתנהלת בה, וגם על כך שהפוסקים לעתים עוברים על "לא תגורו", ועל "לא תהיה אחרי רבים לרעות". כואב מאוד מאוד.

כל טוב