עיכוב בזיווג בגלל אבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/15 20:14 יד באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי 4 אחים לא נשואים כבר מעל לגיל 25

אבא שלי הוא לא בן אדם כל כך טוב. הוא נמצא במלא סכסוכים עם אנשים וגם איתנו. אך ב"ה אני ואחים שלי יצאנו אנשים טובים ויראי שמיים.

חברה פעם אמרה לי שאחים שלי לא מתחתנים בגלל אבא שלי שנמצא בכל כך הרבה סכסוכים והוא חטא כל כך הרבה ועד שהוא לא יכפר עליהם אחים שלי לא יתחתנו וזה גם נוגע לגביי, אני כבר קרובה לגיל של חתונה.

בהתחלה לא האמנתי למה שהיא אמרה אבל וואלה עוברות השנים ואחים שלי לא מוצאים שידוך!

וזה לא שמשהו דפוק אצלם, הם מדהימים, בעלי השכלה ונראים טוב אז למה הם לא מוצאים שידוך??

האם מה שחברה שלי אמרה הוא נכון?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך אותך ומצטרף לתפילות כי תזכי למצוא בזמנך הנכון את זה שעימו תכרתי ברית נישואין, ושגם אחייך יעשו כן.

אני מציע לך לא להיכנס לעולם של כפרות, ולא לשמוע לאלה ש"יודעים" למה הם לא התחתנו או מה יקרה עם אחרים. אף אחד מאתנו לא יודע את דרכי ד', ועל כן כל הדברים שאומרים לך הם דברים ללא כל בסיס.
למעלה מכך, נביאי ישראל ממש יצאו נגד אלה הטועים כי "אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה", ולימדו אותנו כי גורלו של האדם הוא תוצאה של גורלו שלו, ולא של מעשים טובים או רעים של אביו.
על כן, לכי בדרכה של תורה ונבואה, ועשי את מה שצריך לעשות בדרך ארץ ובמנהגי בני אדם כדי להתחתן, והתפללי לריבונו של עולם על כך, ובעזרת ד' תקימי בית נאמן בישראל בעיתו ובזמנו.

כל טוב והרבה שמחה